2023. december 8. - Mária

Miért kosaraznak jobban a hollandok?

A magyar női kosárlabda-válogatott váratlan vereséget szenvedett a hollandoktól Amszterdamban a 2021-es Európa-bajnokság selejtezősorozatának csütörtöki nyitányán.
2019. november 15. péntek 10:04 - HírExtra
 

Eredmény:
H csoport, 1. forduló:
Hollandia-Magyarország 66-56 (11-19, 15-7, 24-20, 16-10)
-----------------------------------------------------
A magyar pontszerzők: Turner 20, Határ 15, Studer 6, Dubei 5, Zele 4, Weninger 2, Barnai 2, Lelik 2

Székely Norbert szövetségi kapitány együttese izgalmas utazás végén érkezett meg Hollandiába, ugyanis a repülőgépbe leszálláskor villám csapott, de mindenki sértetlenül megúszta a kalandot. A mintegy ezerfős Sporthallen Zuidben a magyarok már a nyitónegyedben nyolc ponttal elhúztak, ám a folytatásban hat perc alatt mindössze négy pontig jutottak, így az ellenfél - amely 1989-ben szerepelt legutóbb Eb-n - 23-23-nál kiegyenlített. A nagyszünetben 26-26 volt az állás, a nemzeti csapat legjobbja ekkor a honosított Turner Yvonne volt 9 ponttal.

Térfélcsere után egy 6-0-ás rohammal kezdtek a házigazdák, majd hamarosan már 37-29 állt a nagyórán, azaz a magyarok 15 perc alatt 10 pontot hoztak össze. Az utolsó játékrész 50-46-ról indult, és Határ Bernadették hét perc során ismét csak három pontot szereztek, ami megpecsételte a sorsukat.

Székely Norbert elsősorban a félidő előtti visszaesésről beszélt a találkozó után.

"Az első negyedben főként a jó külső dobásainknak köszönhetően tartottunk előrébb, aztán amikor ezek nem mentek be, akkor a támadójáték, majd a védekezés is elromlott. Ez főként a harmadik negyedben volt szembetűnő. Így most különösen fontossá vált a vasárnapi meccs a szlovákok ellen, addig rendet kell tennünk a fejekben" - fejtette ki a szakvezető.

A válogatott vasárnap 20.30 órától Sopronban fogadja Szlovákiát a H jelű trióban. Jövő novemberben újabb két játéknap következik, majd a kvalifikáció 2021 februárjában zárul. A kilenc csoportgyőztes és az öt legjobb második jut ki a 16 csapatos Eb-re, amelynek a rendező jogán már tagja Spanyolország és Franciaország.

Az idei Eb-n a válogatott megnyerte első két meccsét Nisben, majd harmadik csoportmeccsén, a belgrádi negyeddöntőben és az alsóházi rájátszásban is alulmaradt. Így összességében két győzelemmel és három vereséggel a 7. helyen zárta az Eb-t, és mivel nem került az első hatba, már biztosan nem juthat ki a jövő évi, tokiói olimpiára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását