2024. március 29. - Auguszta

Hamilton erősebb lesz

Damon Hill, volt Forma-1-es világbajnok brit pilóta meg van győződve arról, hogy honfitársa, Lewis Hamilton sokat tanult a tavaly történtekből és rövidesen elhódítja a vb-címet.
2008. január 7. hétfő 08:15 - Hírextra

"Biztos vagyok abban, hogy hamarosan világbajnok lesz, mert nagyon megerősödött" - nyilatkozta Hill a Mail on Sunday című lapnak. "Újoncként kezdett tavaly, nem volt tapasztalata és mégis csupán egy pont választotta el attól, hogy megnyerje a vb-t. Ez óriási eredmény."

A volt klasszis elmondta, hogy 1994-ben, az utolsó futam előtt Michael Schumacher egy ponttal vezetett előtte, ám a szezonzáró viadalon a német autóversenyző - máig vitatott körülmények között - karambolozott vele, s ezzel az ölébe hullott a világbajnokság.

"Kemény lecke volt, de tanultam belőle és két esztendővel később elértem pályafutásom legnagyobb sikerét. Hiszem, hogy Hamiltonnal is valami hasonló fog történni. Óriási tehetség."

A vb tavalyi utolsó, brazíliai versenye előtt Hamilton (McLaren-Mercedes) négy ponttal vezetett csapattársa, a spanyol Fernando Alonso, és héttel a finn Kimi Ra:ikkönen előtt. A brit pilóta végül csak hetedikként ért a célba, ezzel összességében eggyel kevesebb pontot gyűjtött, mint Ra:ikkönen, aki így világbajnok lett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását