2024. március 29. - Auguszta

Jobbik: Végül csak nekünk lett igazunk!

Több évnyi kitartó figyelemfelhívás és nyomásgyakorlás után a kormány végre belátta, hogy jogosak a Jobbik és Ifjúsági Tagozata által is sokszor elmondott félelmek a 2020-tól bevezetni kívánt kötelező nyelvvizsgával kapcsolatban - írja a Jobbik.
2019. november 7. csütörtök 08:26 - HírExtra
Csütörtökön hatályon kívül helyezték azt a rendeletet, ami sok ezer fiatalt zárt volna ki a felsőoktatásból.

 A Jobbik közleménye:

"A Jobbik már évek óta hangsúlyozza, hogy ennek a feltételhez a megvalósításához nem történtek meg a szükséges reformok a nyelvoktatásban, és ezt az álláspontunkat osztották a tanárok, a diákok vagy épp számos szakmai szervezet. Az elmúlt években élen jártunk a rendelet visszavonásának követelésében: aláírásgyűjtést indítottunk, többször törvénymódosító javaslatot adtunk be, számtalanszor szólaltunk fel a Parlamentben vagy épp részt vettünk az üggyel kapcsolatos tüntetéseken. Tettük ezt mindazért, mert bár elkötelezettek vagyunk a nyelvtanulás fontossága mellett, de a rendelet alapján azon fiatalok, akiknek nem telik az anyagi helyzetük miatt külön nyelvórákra és tanfolyamokra, ők kizárásra kerültek volna a felsőoktatásból.

Bár a kormány mostani döntése előrelépés, félő, hogy a késői bekövetkezése már így is diákok százait, ezreit tántorította el az egyetemtől. Hiszen könnyen előfordulhat, hogy egyesek már korábban ennek a feltételnek a megléte alapján mondtak le az egyetemről és indultak el a más irányú továbbtanulás vagy épp a munka világa felé. Súlyos hiba tehát a kormány részéről az ilyen késői intézkedés. Továbbá felszólítjuk a kormányt, hogy azonnal lásson neki az eddig elmaradt nyelvoktatási reformoknak, hiszen a magyar köznevelési rendszernek a nyelvoktatás esetében is komoly fejlesztésekre van szükség."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását