2024. május 14. - Bonifác

Lakóotthon halmozottan sérült embereknek

Lakóotthont adtak át pénteken Kaposváron halmozottan sérült emberek számára; az intézményt a Mozgáskorlátozottak Somogy Megyei Egyesülete építtette.
2008. október 17. péntek 17:18 - Hírextra
Hegedűs Lajos, a mozgáskorlátozottak megyei, egyben a szervezet országos elnöke az átadáson elmondta: a lakóotthonban kis közösségben 12 mozgás-, látás-, és halmozottan sérült embernek tudnak a lehetőséget biztosítani az önálló életvitelhez egy- és kétágyas apartmanokban.

A tervek szerint még az idén átmeneti, illetve nappali ellátásra újabb fogyatékkal élőket tudnak majd fogadni, illetve gyógyászati részleget alakítanak ki, ahol különböző terápiás kezeléseket végeznek - tette hozzá az egyesület elnöke.

A mintegy 120 millió forint értékű beruházáshoz a civil szervezet 20 millió forint önerőt biztosított, e mellé csaknem 78 millió forint támogatást nyert el a szaktárcától, a telket térítésmentesen a kaposvári önkormányzat adta.

Somogyban a nagyatádi mellett ez az egyesület második lakóotthona.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását