2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Amerika több metánt bocsátana ki

Az amerikai környezetvédelmi hivatal (EPA) a metánkibocsátásra vonatkozó korlátozások lazítására készül, ennek szellemében csütörtökön nyilvánosságra hozta az érvényben lévő szabályozás megváltoztatásának tervét.
2019. augusztus 30. péntek 12:02 - HírExtra
 

Ezzel az intézkedésével az EPA eltörölné azt a szövetségi előírást, miszerint a gáz- és olajipari cégek kötelesek olyan technológiát alkalmazni, amely jelzi és megakadályozza a kutaknál, vezetékeknél és tárolóknál tapasztalható esetleges metánszivárgást. A metánt, amely a természetes földgáz egyik fő összetevője, a szakértők a klímaváltozás egyik okozójaként jelölik meg.

A hivatal azt tervezi továbbá, hogy a jövőben nem kíván foglalkozni a metánkibocsátás szabályozásával, mivel álláspontja szerint az nem környezetszennyező anyag. Andrew Wheeler, az EPA vezetője újságíróknak kifejtette: a hivatala által kidolgozott tervezet "eleget tesz Donald Trump elnöki rendeletének, és megszünteti az olaj- és gázipart terhelő felesleges szabályozást".

Az igazgató kifejtette: 1990 óta a gázkitermelés az Egyesült Államokban csaknem megduplázódott, miközben a metánkibocsátás 15 százalékkal csökkent. A hivatal levegőtisztasággal foglalkozó vezetője, Anne Isdal hozzátette: az érvényben lévő szabályozás eltörlésének "minimális környezetvédelmi következményei lesznek". Környezetvédelmi aktivisták bírálták a döntést. David Doniger, a Természeti Erőforrásokat Védelmező Tanács nevű környezetvédelmi szervezet ügyvédje közölte: a Trump-kormányzat szabad kezet ad az olaj- és gáziparnak ahhoz, hogy rendkívüli mértékben szennyezze a környezetet. Az EPA tervezett intézkedéseit valószínűleg a jövő év elején vezetik be.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását