2024. március 29. - Auguszta

Önálló Oktatási Minisztériumot követel a Jobbik

A Jobbik megdöbbenve és felháborodással értesült arról, hogy sajtóhírek szerint az Orbán-kormány a teljes magyar egyetemi világot a Palkovics-minisztérium alá akarja rendelni - írja közleményében a párt.
2019. augusztus 22. csütörtök 14:50 - HírExtra
 A Jobbik közleménye:

 "Mindez különösen annak fényében mutatja döbbenetesen a Fidesz tudás-, értelmiség- és tudományellenes politikáját, hogy szeptember elsejétől kezdi meg működését az MTA-tól leválasztott kutatóhálózata is, szintén az Innovációs és Technológiai Minisztérium akaratának megfelelően. A Jobbik véleménye szerint ezt az átszervezési döntést azonnal vissza kell vonni, és végre az oktatási területnek saját minisztériumot kell felállítani, már csak azért is, mert szakmai és politikai meggyőződésünk szerint a közoktatás és a felsőoktatás ügyét nem lehet egymástól elszakítva kezelni és fejleszteni.

Az oktatási rendszernek olyan képességeket és tudást kell közvetítenie, amely a 21. századnak megfelelő képesítéseket ad, illetve a felgyorsult sebességű technikai és informatikai fejlődéssel is lépést tart. A Fidesz hagyjon tehát fel értelmiség- és tudásellenes politikájával, és a tervezett átalakítás helyett juttasson a mainál több forrást a felsőoktatásnak, és adjon végre 21. századi válaszokat a kor kihívásaira! A Jobbik, mint megújult nemzeti néppárt, a szabad és független gondolkodásra, véleményalkotásra alapértékként tekintő polgári-konzervatív gondolatkör alapján minden esetben az értelmiségi létforma szabadsága, függetlensége mellett foglal állást. A Jobbik hosszú ideje hangsúlyozza, hogy az önálló Oktatásügyi Minisztérium felállítása, az egyetemi oktatók európai-színvonalú bérezése ugyanúgy elodázhatatlan lépés, mint a térítésmentes helyek számának növelése, a hallgatói ösztöndíjak emelése és a kollégiumi hálózat átfogó fejlesztése."
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását