2024. március 28. - Gedeon, Johanna

A kényelmet és biztonságot szolgáló modern termosztátok

A modern kori termosztátoknak elsősorban a kényelmünket és a biztonságunkat kell szolgálnia. Ezekkel a roppant hasznos készülékekkel sokkal komfortosabbá válhat az életünk a fűtési szezon alatt úgy, hogy közben a hónap végi számla kifizetése sem jelent extra nagy terhet a családi kasszára nézve.
2019. augusztus 21. szerda 17:25 - HírExtra
 
Persze a termosztátok között is választhatók egyszerűbb, illetve modernebb változatok is. Célszerű olyan mellett letenni a voksunkat, amit tetszés szerint előre be tudunk programozni, optimalizálva ezáltal a működését. Mellesleg napjainkban már okos termosztátra is szert tudunk tenni, aminek az elérése és szabályozása akár a telefonunk segítségével is lehetséges.

Rövid bejegyzésünkben tehát a modern termosztátok legfontosabb előnyeit, illetve funkcióit mutatjuk be.

A termosztátok használatával kényelmesebbé válik az élet


A termosztátok alapvetően kétféle célnak tesznek eleget. A használatukkal egyrészt nagyságrendekkel kényelmesebben tudunk gondoskodni az otthon melegéről, másrészt rengeteg pénzt tudunk spórolni a fűtésszámlán is.

Példának okáért meg tudjuk tenni, hogy ha délután 5 óra körül érkezik haza a család a munkából és az iskolából, akkor a készülék pontban 4-kor lépjen működésbe. Ennek köszönhetően a lakásba érkezőket kellemes meleg fogadhatja úgy, hogy közben nem ment a fűtés teljesen feleslegesen a nap többi részében.

A programozható termosztátokról


A termosztátok közül a programozható változatok képesek igazán szolgálni a kényelmünket. A használatuk többféle beállításra biztosít lehetőséget, ezzel pedig optimalizálni tudjuk őket az igényeink szerint.

Példának okáért külön be tudjuk állítani a termosztát működését a hétköznapokra, illetve a hétvégékre is. Ennek megfelelően azokon a napokon, amikor senki sem tartózkodik otthon, a fűtésszámla nem fog feleslegesen emelkedni.

A kényelmet még inkább elősegíti az, hogy manapság már többféle változat is elérhető olyan termosztátokból, amelyek egyrészt vezeték nélkül is képesek működni, másrészt a távoli elérést is engedik.

Az okos termosztátok előnyei


Az okos termosztátok egyik nagy előnye az általuk biztosított kényelem. Elvégre nem kell más, csak egy okostelefon, internetes elérés, és a kapcsolódó alkalmazás segítségével máris el tudjuk érni a hőfokszabályzót.

A másik nagy előny mellettük a költséghatékony működés. Nem kell ugyanis a használatukkal attól tartani, hogy az esetleges téves programozás miatt a készülék működése pazarlást eredményez majd.

Ezen kívül fontos még kiemelni velük kapcsolatban, hogy nem muszáj őket a fűtés beszerelésekor üzembe helyezni, hanem később is van lehetőség a hálózathoz való csatlakoztatásukra.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását