2021. július 24. - Kinga, Kincső

A klímaválság ellen lépne az LMP

A 21. század legnagyobb krízise lesz a klímaválság, ami ellen azonnal lépni kell - mondta az LMP országgyűlési képviselője szerdai sajtótájékoztatóján, kifogásolva, hogy a kormányzat szerinte nem teszi meg a szükséges lépéseket.
2019. június 6. csütörtök 08:03 - HírExtra
 

Ungár Péter szerint a kormányoldal a klímakrízis tagadásával "a laposföldhívőkkel együtt egy tudományos tényt tagad". A klímaváltozás alapvetően fogja megváltoztatni az emberek életét, a gyermekeink jövőjét - szögezte le a környezetvédelmi világnap alkalmából tartott sajtótájékoztatóján az ellenzéki politikus.

Az Orbán-kormány tizedik éve kormányoz úgy, hogy nincs környezetvédelmi minisztérium, az elmúlt években pedig az egész intézményrendszert leépítették - sorolta kifogásait. Ha pedig az ország környezeti értékei és a multinacionális vállalatok érdeke között kell választania, mindig az utóbbit választja - tette hozzá.

Felidézte a külgazdasági és külügyminiszter nyilatkozatát, amelyben - mint mondta - Szijjártó Péter deklarálta, hogy az autóipar érdekében minden uniós klímaszabályt meg fog vétózni. Kifogásolta azt is, hogy a magyar kormány több éve nem tilt be olyan rákkeltő anyagokat, mint a gyomirtóként használt glifozát.

A politikus kérdésre Sallai R. Benedek egykori országgyűlési képviselő kilépését az LMP-ből úgy kommentálta: "sok csapást túlélt már ez a párt, végre egy ilyen örömteli hír is érkezett".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását