2020. augusztus 8. - László

Mészáros miatt irtják a balatoni nádast?

Feljelentést tesz a Párbeszéd Balatonakali nádírtás miatt.
2019. március 5. kedd 13:03 - HírExtra
 "Így működik a Fidesz kormány turizmus fejlesztése: a szemünk láttára pusztítják a Balaton természeti kincseit. Hol Mészáros Lőrinchez és Tiborczhoz köthető cégek vásárolják fel a partot, amit aztán fideszes helyi önkormányzatok gyorsan kiemelt fejlesztési területté nyilvánítanak, hol az erdőt irtják útépítés címszó alatt, hol védett nádas esik a part menti szállodaépítés áldozatául" - írja Szabó Rebeka a Párbeszéd szakpolitikusa.

Szerinte a kérdés nem is önmagában az, hogy "egy építési vállalkozó miért tarolja le a természetet, hanem az, hogy a Fidesz-kormány által kiherélt természetvédelmi hatóság miért nem reagál gyorsabban a lakossági bejelentésekre, és miért nézi tétlenül, hogy védett madarak és más állatok élőhelyéül szolgáló nádast heteken keresztül csak úgy kiirtsanak?"

Bár a nádast ez már nem hozza vissza, a Párbeszéd feljelentést tesz természetkárosítás gyanújával, és a további rombolás megelőzése érdekében írásbeli kérdést tesz fel az illetékes miniszternek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását