2024. április 30. - Katalin, Kitti

Új mélygarázst adtak át

Megújult a budapesti Pollack Mihály tér; az átalakítások eredményeként a tér alatt ötszintes, 409 férőhelyes mélygarázs épült - közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel.
2007. szeptember 15. szombat 08:53 - Hírextra

A józsefvárosi mélygarázst Csécsei Béla adta át pénteken Budapesten. A polgármester az MTI-nek elmondta, hogy az eseményen Demszky Gábor főpolgármester is részt vett, aki arról beszélt, hogy Budapest jövőbeli képéhez hogyan illeszkedik a tér átalakítása. Juharos Róbert, a józsefvárosi képviselő-testület tagja pedig egy nagyszabású, kerületeken átívelő Európa Belvárosa-programról adott tájékoztatást.

A józsefvárosi polgármester szólt arról, hogy a Pollack Mihály tér megújulása az első eleme a programnak, amely sétálóutcák sorozatát foglalja magában. A sétaútvonalakon - amelyeken a város különböző nevezetességeire is felhívják a turisták figyelmét - el lehet majd jutni a Liszt Ferenc térig.
Csécsei Béla a mintegy hárommilliárd forintos beruházásról szólva kiemelte, hogy a mélygarázs különlegessége, hogy a -1. szintre a felszínt kiszolgáló helyiségeket terveztek, ezen a szinten készül az étel, amelyet ételliften szállítanak majd a tervezett öt étteremhez.

A Főpolgármesteri Hivatal MTI-hez pénteken eljuttatott közleménye szerint a -1. szinten ezek mellett egy autómosó található, a többi szint pedig a gépjárművek parkolási lehetőségét szolgálja, széles le- és felhajtó rámpákkal.

A felszíni terület hasznosítására az önkormányzat többségi tulajdonában lévő Pollack téri Kft. közbeszerzési pályázatot írt ki. A pályázat győztese, a Pollack Project Kft. már a megújult környezetben kezdheti meg a munkáját.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását