2021. július 24. - Kinga, Kincső

Tiltakoznak a szcientológusok

Továbbra sem értik a szcientológusok, hogy minek köszönhetik a hatósági fellépéseket, és miért van szükség arra, hogy a vallási gyakorlataik végzéséhez szükséges eszközöket a Nemzeti Nyomozóiroda magánál tartsa.
2018. január 26. péntek 18:12 - HírExtra
 

Ezért újra az utcára vonultak és megtöltve az Andrássy utat, a Hősök terére vonultak, azt hangoztatva, hogy mindez a vallásszabadság ellen irányuló támadás.

A hirextrához eljuttatott közleményükben emlékeztetnek, hogy Magyarország egykor élen járt a vallásszabadság biztosításában, de ez a jog súlyosan sérült az elmúlt hónapokban.  Felidézték, a 450 éve megtartott tordai Országgyűlést, ahol Magyarország lefektette a vallásszabadság törvénybe iktatásának hagyományát Európában. A történelmi alkalomból a felvonulók utcai jelenetekkel idézték meg a lelkiismereti és vallásszabadság magyarországi megsértéseinek leggonoszabb eseményeit.Ezúttal sem hiányoztak a nemzetközi szcientológus hírességek, Kerri Kasem amerikai rádiós személyiség és színésznő és Jeff Pomerantz, hollywoodi színész is a felvonulók között volt.

Miklovicz Attila az egyház szóvivője elmondta: "A vallások ősidőktől fogva az ember lelkét igyekeztek felszabadítani, és próbálták segíteni, hogy elérje az üdvösséget, a megvilágosodást és a szellemi szabadságot. Ezért a vallásszabadságnak magában kell foglalnia annak szabadságát is, hogy az ember saját maga rendelkezhessen a lelkével, és megválaszthassa, hogyan igyekszik megmenteni azt."

A szcientológusok 28 éves magyarországi tevékenységük során százezreknek segítettek humanitárius programjaikkal, illetve személyesen a vallás gyakorlatain keresztül - áll a közleményben.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását