2024. március 29. - Auguszta

Nyugi, lesz nyugdíj

Nem fog csúszni a nyugdíjak kifizetése azt követően sem, hogy az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság feladatait a Magyar Államkincstár (MÁK) veszi át novembertől - mondta Dancsó József, a MÁK elnöke hétfőn az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.
2017. június 12. hétfő 10:47 - HírExtra
 
Ismertette, hogy jelenleg az egyesítés előkészítése zajlik, munkacsoportok vizsgálják az átállás lehetőségeit annak érdekében, hogy november 1-jére megvalósuljon a teljes szervezeti integráció.

Legnagyobb kihívásnak az eltérő szervezeti kultúrák összehangolását nevezte, de felidézte, hogy korábban már sikerrel bonyolítottak le hasonló átalakítást: januárban a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal több feladatát vették át. Jelenleg a 2016-os egységes kérelmekhez kapcsolódó végkifizetési feladatokat intézik, így a törvényes határidőig, június 30-ig minden gazdához eljutnak a kifizetések, a héten csaknem 20 milliárd forint kifizetését indítja el a hivatal - tette hozzá.

A MÁK havonta 1 millió ember bérszámfejtését végzi el, 13 ezer intézmény számláját vezeti és a jövőben is megbízható, pontos szakmai munkára törekszik - mondta Dancsó József.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását