2024. május 2. - Zsigmond

Bomba a belvárosban?

Lezárta a rendőrség Kecskeméten a Kerkápoly utca végén található parkot és környékét, ahol hajnalban bombára hasonlító tárgyat talált egy helyi lakos - tudatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője kedden reggel az MTI-vel.
2011. május 31. kedd 09:43 - HírExtra
Vaklárma

Nem találtak robbanóanyagot a tűzszerészek abban a bombának látszó dobozban, amelyre egy helyi lakos figyelt fel kedd hajnalban Kecskeméten, a Kerkápoly utca végén található parkban - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság az MTI-vel.

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a járókelő nem sokkal hajnali fél öt előtt tett bejelentést arról, hogy gyanús dobozt talált egy padhoz láncolva a megyeszékhely belvárosában található zöldterületen. Miután a helyszínre érkező rendőrök megállapították, hogy a tárgy valóban bombára hasonlít, értesítették a tűzszerészeket, akiknek a kiérkezéséig a park területét lezárták.

Mihályné Bornemisza Eleonóra, a megyei főkapitányság sajtószóvivője az MTI-nek elmondta: a tűzszerészek a helyszín lezárása után szétszerelték a szerkezetet, de abban robbanóanyagot nem találtak; a környék lezárását a rendőrség ezt követően megszüntette. Előzőleg öt ház lakóit arra kérték, hogy maradjanak bent és tartsák zárva az ablakokat, kitelepítésre nem volt szükség - tette hozzá.

Nemrégiben hasonló eset történt egy kecskeméti általános iskola udvarán: egy bombának látszó, csőszerű szerkezetre bukkant az intézmény gondnoka. A gyanús tárgyat az épület kiürítése után a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítették. Ez erős hanghatással járt ugyan, ám a szakértői vélemények szerint a csőben robbanószer nem volt.

Azt hitték

Mihályné Bornemisza Eleonóra tájékoztatása szerint a járókelő nem sokkal hajnali fél öt előtt tett bejelentést arról, hogy gyanús dobozt fedezett fel egy padhoz láncolva a megyeszékhely belvárosában található zöldterületen.

Miután a helyszínre érkező rendőrök megállapították, a tárgy valóban bombára hasonlít, értesítették a tűzszerészeket, akiknek kiérkezéséig a park területét lezárták, és az érintett területet jelenleg is biztosítják - tette hozzá a sajtószóvivő.

Nemrégiben hasonló eset történt egy kecskeméti általános iskola udvarán is, ahol egy bombának látszó, csőszerű szerkezetre bukkant az intézmény gondnoka. A gyanús tárgyat az épület kiürítését követően a tűzszerészek a helyszínen megsemmisítettek. A művelet erős hanghatással járt ugyan, ám a szakértői vélemények alapján a csőben robbanószer nem volt.
Forrás: MTI/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását