2024. március 29. - Auguszta

Írtó sok sorozat készült

Rekordszámú, 56 tévésorozatot forgattak a 2016-17-es szezonban New Yorkban, megdöntve az előző szezon rekordját - jelentette be kedden Bill de Blasio, a metropolisz polgármestere.
2017. június 7. szerda 13:24 - HírExtra

Az idei forgatási szezon május 31-én fejeződött be. Az előző szezonban 52 sorozatot forgattak a városban, és az új rekorddal immár hét egymást követő évadban nőtt a New York-i sorozatok száma. A szériák mellett a 2016-17-es évadban 17 pilot (bevezető) epizódot is New Yorkban vettek fel, ami 14 százalékkal több az előző időszakhoz viszonyítva.

"A televíziózás új aranykorát éljük. Az ágazat jelentősen fejlődik, nemcsak újabb nézőrétegeket ér el, de új platformok felé is terjeszkedik. A városunk pedig kitűnő munkát végez abban, hogy elősegítse ezt a növekedést" - idézte de Blasiót a helyi sajtó.

Annyi sorozat készül már New Yorkban, hogy kiszorítja a játékfilmeket a városból. Egy közelmúltban született tanulmány szerint New York a hatodik helyen áll a kasszasikerek forgatási helyszínei között, miközben az összesített produkciós listán a második.

A tévésorozatok egyenként 150-200 embernek nyújtanak munkát, és számos kis üzleti vállalkozás profitál belőlük. A New York-i filmipar majdnem kilencmilliárd dollárral (2464 ezer milliárd forint) járul hozzá a város bevételeihez és 130 ezer teljes munkaidős állást biztosít a polgármesteri hivatal adatai szerint.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását