2022. december 1. - Elza

Nagy nevek a Veszprémfeszten

Új helyszínen, a Séd patak völgyében, a História Kertben rendezik meg a 14. VeszprémFest programjait július 12. és 15. között - mondta a rendezvény főszervezője a fesztivál keddi budapesti sajtótájékoztatóján. Fellép Tom Jones, Richard Bona, Heather Small és a The New Power Generation.
2017. május 30. kedd 15:54 - HírExtra


A változás oka a rendezvény eddigi helyszíne, az érseki palota felújítása - tette hozzá Mészáros Zoltán. Az idei fesztivált emiatt a vár alatt, az egykori érseki pihenőkertben rendezik meg. A História Kertként ismert helyszín nem teljesen új a fesztivál törzsközönségének, hiszen néhány éve Historia Garden néven rendeztek már itt kísérő programokat - emlékeztetett.

A VeszprémFest első napján, július 12-én Richard Bona lép fel a Mandekan Cubano formációval. Az afrikai művész 2005-ben lépett fel először a VeszprémFesten, majd 2008-ban is zenélt a fesztiválon. Mostani koncertjének gerincét a 2016 júniusában megjelent Heritage című album adja.

A második napon, 13-án Heather Small lép színpadra. Az M People együttes énekese először ad koncertet Magyarországon.

A harmadik napon, 14-én Tom Jones koncertjét a nagy érdeklődésre való tekintettel a VeszprémArénában rendezik. A 76 éves legenda az angliai turnéját megszakítva érkezik a VeszprémFestre.

A zárónapon a tavaly elhunyt Prince leghosszabb ideig működő zenekara, a The New Power Generation lép fel a Celebrating Prince turné keretében.

Bentzik Réka, a negyedik éve főtámogató MVM Zrt. kommunikációs és külügyi kapcsolatok igazgatója a sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, az innováció a fesztivál sikereinek kulcsa. Porga Gyula, Veszprém polgármestere hozzátette, erre az innovációra és a helyi értékekre alapozza a város a pályázatát a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre.

A VeszprémFest idén is része a Nagyon Balaton rendezvénysorozatnak. Lobenwein Norbert, a Nagyon Balaton főszervezője elmondta: már csaknem 30 program csatlakozott négy éve indult kezdeményezésükhöz, melynek célja, hogy a magyar és a külföldi közönség sokkal egységesebben tudjon a Balaton régióra tekinteni.

A VeszprémFestet idén hetedik alkalommal kísérik Rozé Rizling és Jazz Napok, július 7-16. közt harminc napon át harminc ingyenes koncerttel várják a közönséget a veszprémi Óváros téren.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását