2024. április 20. - Tivadar

Nem pörög be az infláció?

Nem okozott meglepetést a novemberi inflációs adat az MTI-nek nyilatkozó elemzők szerint, a béremelések ellenére továbbra sincs inflációs nyomás a gazdaságban. Az éves átlagos infláció 0,4 százalék közelében alakulhat, a novemberi szám érdemben nem módosítja az idei inflációs kilátásokat a Takarékbank, az ING, és a CIB Bank elemzői szerint.
2016. december 8. csütörtök 11:32 - HírExtra
 

Suppan Gergely, a Takarékbank elemzője kiemelte: a tavalyi átlagos infláció -0,1 százalékos volt, idén 0,4 százalékos átlagos inflációra számítanak.

Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzőjének elemzése szerint az adatközlés igazán komoly meglepetést nem okozott, folytatódik az áremelkedés fokozatos gyorsulása.

Jobbágy Sándor, a CIB Bank elemzője szerint az infláció még mindig jelentősen elmarad a 3 százalékos jegybanki céltól és abszolút értékben is alacsonynak mondható, de az emelkedő trend már egyértelmű. Az éves átlagos infláció 0,4 százalék közelében alakulhat, a novemberi adat érdemben nem módosítja az idei inflációs kilátásokat. Ezzel együtt a monetáris politikai kilátások változására sem számít - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását