2024. március 29. - Auguszta

Pici cica az örök hó fogságában - Videó

Olyan élményben volt része egy fiatal cicának a kies Szibériában, amit feltehetően örökké emlegetne - ha tudna beszélni.
2016. december 5. hétfő 10:10 - HírExtra
Szibéria nem éppen az örök napfényről, fűszoknyás lányokról ismert. Egyetlen pozitívum azért elmondható a dermesztő hideg birodalmáról: macskák bizony, ott is vannak.

Az egyik egérpusztító cukiság, kishíján ráfázott a napi rutinszerű sompolygásra - vélhetően a hófúvás elől keresett menedéket egy parkoló autó alatt. Sajnos őkelme álomba szenderült, így a mancsai odafagytak a jeges aszfalthoz - értesült a Siberian Times.

A csapdába esett fiatal, nagyjából hét-kilenc hónapos nőstényállatnak gyakorlatilag megpecsételődött a sorsa. Azon a napon, harmincöt fok volt. És nem pluszban...

Időben érkezett a segítség

Határtalan szerencséjére a gépjármű állatbarát tulajdonosa időben észrevette a még életben lévő ciccancsot.

Sergey Baranov, hivatásos késkészítő azonnal félreállt az autójával, és nekifogott a hatalmas pácban lévő jószág kiszabadításának.

 
 
(Még) szorult helyzetben - fotó: ViralHog/Segey Baranov

Feleségének, Yelenának a segítségével nem kevesebb mint hét vödör forróvizet öntöttek a póruljárt cica tappancsaira. A mellső lábai viszonylag gyorsan felengedtek, de a hátsó lábai mélyen, hat centiméterre voltak a jég szorításában.

A teljes mentőakció, tíz percet vett igénybe.

Siker!

A szabadulása után a cica nem tudott azonnal megmozdulni fagyási sérülései miatt, ezért a házaspár tüstént értesítette a legközelebbi állatorvost, aki kisvártatva a helyszínre sietett, és megkezdte a profi segítségnyújtást.

A cica csak a nap végére tudta megmozdítani a lábait.



Sergey azonnal a közösségi média segítségével próbálta megtalálni a póruljárt, szerencsére a jeges kalandból teljesen felépülő állat gazdáját.

A közeli Zlatoust városából végül jelentkezett egy lány, aki befogadta a cicót, sőt,  elmondása szerint már teljesen egészséges, vidáman szaladgál, ugrándozik.

Mi is lehetne jobb végszó, mint Sergey elgondolkodtató kijelentése:

"Látják, nálunk olyan hideg a tél, hogy a macskák is megfagynak odakint."
Forrás: Mirror/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását