2024. április 27. - Zita

Így bringáztak a munkába a legjobbak

Kihirdették a Bringázz a munkába! (BaM!) kampány eredményeit vasárnap a Margitszigeten a tavaszi futam záróeseményeként.
2009. május 24. vasárnap 23:19 - HírExtra
A nagyvállalatok kategóriában az első helyezést a Békés Megyei Vízművek Zrt., a középvállalatok kategóriában a százhalombattai Avex Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a kisvállalatoknál a dévaványai önkormányzat, a "nanovállalatok" közül a Leonardo SNS Kft. érdemelte ki a biciklijutalommal járó elismerést. Huszonöt nanovállalat jelentkezett a kampányra, mindannyian száz százalékban teljesítettek - hangsúlyozta László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke.

A felsőoktatási intézmények közül a Magyar Képzőművészeti Egyetem lett a Bringázz az egyetemre! felhívás első helyezettje. A szervezők a kampányban részt vevők között több jutalmat is kisorsoltak: bicikliket, Magyar Kerékpárosklub-tagságot, biciklinyerget és wellness hétvégét. Azok a vállalkozó kedvűek, akik legalább egy alkalommal öltönyben vagy kosztümben ültek kerékpárra, egy-egy bringa bag - biciklitáska - tulajdonosai lettek.
A tavaszi Bringázz a munkába! (BaM!) kampány sikeresen zárult: 600 cég és összességében 22 ezer ember regisztrált, közel 2 millió 300 ezer kilométert tekertek összesen - mondta Kling István, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) államtitkára.

Szavai szerint ezzel 430 tonna szén-dioxidtól kímélték meg a környezetet, tehát körülbelül Margitsziget méretű erdő egy éves szén-dioxid felvételének megfelelő káros anyag nem került a légkörbe. Hozzátette: a kerékpározás a környezetkímélésén túl hozzátartozik az egészségesebb élethez is. Az államtitkár rámutatott: külön büszkeség számára, hogy a KvVM 12 csapata a tavaly őszi és az idei tavaszi fordulóban összesen 12896 kilométert tekert, ez közel annyi, mint a Föld átmérője. A minisztérium dolgozói így 2400 kilogramm szén-dioxid kibocsátásától és 270 liter benzin elégetésétől kímélték meg a Földet, miközben ők maguk közel 300 ezer kalóriát égettek el.

A szervezők a legnagyobb sikernek azt tartják, hogy minden nyolcadik bringás autóról váltott biciklire, és a résztvevők fele a kampány hatására próbálta ki a kerékpározást.
Az országos Bringázz a Munkába! akció a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium közreműködésével a Magyar Kerékpárosklub szervezésében valósult meg a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium hozzájárulásával.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását