2024. március 29. - Auguszta

Harry Potter a legjobb színmű

A Harry Potter és az elátkozott gyermek című kétrészes színmű kapta vasárnap a legjobb darab díját a londoni Evening Standard színházi díjkiosztó gáláján.
2016. november 14. hétfő 11:08 - HírExtra
  A J.K. Rowling Harry Potter-regényfolyama nyomán született drámát nyáron mutatták be a londoni West Enden, a közönség és a kritikusok is elragadtatottan fogadták - emlékeztetett beszámolójában a BBC News.

A díjat Maggie Smith nyújtotta át a darab rendezőjének, John Tiffanynek. "Ez a darab az elszigeteltség veszélyéről, az egységről, a családról és a szeretetről szól" - hangsúlyozta a rendező köszönőbeszédében.

Rowling is dícsérte

A távol lévő Rowling üzenetét a Hermionét alakító Noma Dumezweni olvasta fel az estén. Az írónő meleg szavakkal dicsérte Tiffanyt és a színmű íróját, Jack Thorne-t, akik "egy történet csupasz csontvázából valami egészen különleges alkotást hoztak létre".



A díjátadón Ralph Fiennes kapta a legjobb színésznek járó elismerést. A színészt a The Master Builder és a III. Richard című darabokban nyújtott alakításáért díjazták. A legjobb színésznő trófeáját Billie Piper vehette át, aki a Yerma főszerepét játszotta a Young Vic színházban.

Elton is ott

Az Old Vic színházban megrendezett gála műsorvezetője Rob Brydon volt, a két házigazda szerepét az Evening Standard tulajdonosa, Jevgenyij Lebegyev és Elton John töltötte be, az eseményen megjelent hírességek között feltűnt Orlando Bloom, Joan Collins, Tom Hiddleston, Tom Hollander, James McAvoy, Mark Rylance, Sheridan Smith és Ruth Wilson is.

A legjobb musicalben szereplő színésznő díjával Glenn Close távozott, aki a Sunset Boulevard előadásában szerepelt a London Coliseumban. Az elismerést Elton John adta át a színésznőnek, aki megjegyezte: páratlan lehetőség volt számára, hogy 22 év után ismét eljátszhatta Norma Desmond szerepét.

Naná!

Vilmos, Cambridge hercege David Attenborough-nak adott át egy életműdíjat a televíziózásban elért rendkívüli teljesítményéért.

John Malkovich a Good Canary című darab rendezőjeként lett díjazott.

A ceremónia befejezéseként Kenneth Branagh színész-rendezőt tüntették ki a Lebegyev-díjjal, az idei évadban a Garrick Színházban bemutatott előadásaiért.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását