2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Óvatosan az internetes albérletekkel

Az internetes albérlethirdetésekkel érdemes különösen óvatosnak lenni, foglalót sohasem szabad előre utalni - mondta Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatóságának bűnügyi főosztályvezetője az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.
2016. október 10. hétfő 12:25 - HírExtra
 

A főosztályvezetőt azokkal a csalásokkal kapcsolatban kérdezték, amelyek során a bérlakások iránti nagy keresletet kihasználva a csalók előre utalt foglalót kérnek az érdeklődőktől az albérlet "elnyeréséért" cserébe.

Ha interneten keres valaki albérletet, érdemes rendkívül óvatosan eljárni: ellenőrizni a hirdetőről írt véleményeket, a közösségi oldalait, rákeresni a hirdetésben szereplő képekre, hogy nem máshonnan lopták-e le azokat, elmenteni, feljegyezni minden elérhetőséget, számlaszámot, levelezést - figyelmeztetett. Hozzátette: ha valaki mégis csalók áldozatává válna, minden ilyen információ segít a rendőrségnek megtalálni a csalókat.

Sosem szabad előre fizetni, mielőtt még bármit aláírt vagy akár csak találkozott volna az érdeklődő a hirdetővel - hangsúlyozta. Mindez nemcsak bérlakásra vonatkozik, de minden más interneten hirdetett árura, szolgáltatásra.

Németh Ágnes arra is kitért: ha valaki azt veszi észre, hogy az ő lakáshirdetésének fotóit lelopták, vagyis egy idegen hirdetésben látja meg azokat, akkor is azonnal feljelentést kell tenni.

Mindezek miatt ingatlanoson keresztül biztonságosabb lakást bérelni és vásárolni - jegyezte meg.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását