2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Mit vesz komolyan a kormány?

Az LMP szerint a kormány és a kormánypártok sem veszik komolyan az alaptörvény-módosítást, az ellenzéket pedig csupán statisztának, és nem partnernek tekintik.
2016. október 10. hétfő 13:01 - HírExtra
 
Ezt Szél Bernadett és Hadházy Ákos, az ellenzéki párt két társelnöke jelentette ki hétfőn, sajtótájékoztatóján, ahol arról számoltak be: a kormánypártok még pénteken kezdeményeztek egyeztetést az alaptörvény-módosításról hétfő délelőttre, de később "eltűntek, mint szürke szamár a ködben", így az egyeztetésre nem került sor.

Szél Bernadett megjegyezte: mivel Orbán Viktor miniszterelnök jelenleg Rigában tartózkodik, hogy futballmecccset nézzen, az LMP további egyeztetésen nem kíván részt venni a kérdésben.

Hozzátette: a népszavazás közjogi következményeit már annak megrendezése előtt közölnie kellett volna a kormányoldalnak, a normaszöveg azonban még jelenleg sem ismerhető.

Hadházy Ákos azt mondta: mindez azt mutatja, hogy az egész népszavazás csak figyelemelterelést szolgált.

Mivel az agitációs propagandakampány szerinte a kommunista időket idézte, az LMP ismét benyújtja azon törvénymódosító javaslatát, amely tiltaná a felesleges és drága kormányzati propagandát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását