2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Törökország és az EU: mikor házasodunk?

Egeresi Zoltán Törökország-szakértő szerint Törökország csatlakozása az Európai Unióhoz (EU) egy soha véget nem érő történet.
2016. október 4. kedd 10:15 - HírExtra
 

A szakértő az M1 aktuális csatornán kedden elmondta, már több mint tíz éve tart a tárgyalás Törökország és az EU között, ez idő alatt csak kevés fejezetet sikerült megnyitni, lezárni pedig csak egyet tudtak.

Tovább nehezíti a helyzetet, hogy az EU-joganyag folyamatosan bővül, így most már sokkal több szabálynak kell megfelelnie Törökországnak, mint 2005-ben - tette hozzá Egeresi Zoltán.
A szakértő Recep Tayyip Erdogan török elnök szombati kijelentéséről, amely szerint Törökország készen áll a csatlakozásra, úgy vélekedett, ez elsősorban a török választóknak szól, emellett pedig az unió felé próbál erőt demonstrálni.

A törökök vízummentességének kérdéséről azt mondta, ha bevezetik, akkor az uniós szabványoknak megfelelő, biometrikus útlevélre lesz szükség, amellyel egyelőre még senki sem rendelkezik Törökországban. Az új útlevelek kiállítása időigényes és drága, így nem várható, hogy a vízummentesség bevezetése után tömegesen jönnének a törökök az Európai Unióba - fűzte hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását