2024. április 20. - Tivadar

Oroszország az észt üggyel kapcsolatban a fasizmus újjászületésének megakadályozásáról beszél

Az orosz külügyminisztérium a tallinni emlékmű-áttelepítés elfogulatlan értékelésére szólította fel az Európai Uniót, egyben rámutatva, hogy az ezáltal felkorbácsolt indulatok vezettek a moszkvai észt nagykövetség körüli ifjúsági protestáláshoz.
2007. május 3. csütörtök 09:00 - Hírextra
Mihail Kaminyin, a moszkvai tárca szóvivője szerdán közölte, hogy "az európai intézményeknek elfogulatlan és nem átpolitizált módon kell értékelniük, ami Tallinnban történt, beleértve a szovjet felszabadítási emlékmű lebontását és az ellene tiltakozókkal szembeni erőalkalmazást". "Az európai intézményeknek védelmezniük kell az összeurópai értékeket, és mindent meg kell tenniük a fasizmus újjászületésének megakadályozására" - toldotta meg Kaminyin az Interfax hírügynökség szerint.

A külügyi szóvivő megismételte, hogy "Oroszország eleget fog tenni a diplomáciai kapcsolatokról szóló bécsi egyezményben vállalt kötelezettségeinek a moszkvai észt nagykövetség működésének biztosítására vonatkozólag".

Mindamellett hangoztatta, hogy "az oroszországi civil társadalom szenvedélyes reagálását" az észt hatóságoknak az emlékmű áthelyezésére és a katonasírok kihantolására tett lépései váltották ki.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását