2024. március 29. - Auguszta

Nem merték megmondani Orbánnak

Orbán pár nappal a szavazás előtt is biztosra vette, hogy érvényes lesz a referendum, mert hiába volt, nem látott ezzel ellentétes mérést. A nyilatkozataiból kikövetkeztethető, mikor szóltak, hogy mégsem.
2016. október 4. kedd 10:36 - HírExtra
 
A kampány koordinálásával megbízott Rogán Antal minisztériuma, a Miniszterelnöki Kabinetiroda még hétfőn is azt mondta Orbánnak, a felmérések alapján a népszavazás érvényes lesz - írja a 444.hu. Orbán mindig nagyítóval olvassa a belső felhasználásra készült Századvéges és Nézőpontos felméréseket, ez alapján dönt. Azt viszont, hogy pontosan milyen mérések és elemzések kerülnek Orbán elé, már a Rogán-minisztériumban döntik el.

Szeptemberben már csak a Századvég tanulmányai kerültek be Orbán dolgozószobájába, a Nézőpont ugyanis alacsonyabb számokat mért. Az ő 40 százalék körüli eredményeiket nemcsak nyilvánosságra nem hozták, de Orbánnak sem adták oda.

Nem merték vagy nem akarták Orbánt szembesíteni ezekkel
- írja a lap.

Orbán még hétfőn is úgy tudta, 55 százalék elmegy szavazni. Azt mi is úgy tudjuk, a népszavazás előtt egy héttel már volt olyan mérés, ami az érvénytelenséget vetítette előre. Orbán az Origo-nak adott interjúban, szeptember 22-én még arról beszélt, 100 százalékos részvétellel lenne elégedett, szeptember 29-én viszont már azt ecsetelte a Katolikus Rádiónak, hogy a politikai értelemben a részvételnek nincs jelentősége. A szavazás előtti pénteken Kósa Lajos Fidesz frakcióvezető azt dobta be, ha az igenek győznek, akkor megy a kormány.
Forrás: 444.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását