2024. április 18. - Andrea, Ilma

Virágszőnyeg Brüsszelben

Virágszőnyegbe öltöztették Brüsszel főterét, a világhírű Grand-Place-t: a téren mintegy 600 ezer begóniából és dáliából raktak ki egy óriási, japán motívumokat ábrázoló képet.
2016. augusztus 13. szombat 13:35 - HírExtra


A 75 méter hosszú, 24 méter széles kompozíció egyebek mellett egy japán darumadarat, cseresznyevirágokat és egy koi pontyot ábrázol. "A szőnyeg mintázatai és jelképei boldogságot és békét fejeznek ki" - mondta Suzuki Fudzsie, a projekt egyik vezető tervezője.

A belga főváros vezetői a Belgium és Japán közötti diplomáciai kapcsolatok felvételének 150 éves évfordulója alkalmából választották idén a japán tematikát.

A pénteken felavatott színpompás szőnyeg hétfőig megtekinthető a belga fővárosban, a látvány a gótikus alapstílusú, gazdag díszítésű városháza emeleti erkélyéről élvezhető leginkább - bár ehhez öteurós belépőt kell váltani.

Az idén huszadik alkalommal elkészített virágszőnyeg megalkotásában több mint száz kertész és önkéntes vett részt, a kompozíció nagyjából négy óra alatt öltött formát, elkészítéséhez négyzetméterenként több mint háromszáz virág kellett.

A kétévente kiállított főtéri virágszőnyeg általában több mint százezer turistát vonz.
A világ egyik legszebb terének tartott, középkori céhszékházak sorával szegélyezett Grand-Place kockaköveire először 1971-ben terítettek virágszőnyeget, és 1986 óta minden második évben megrendezik ezt a látványosságot. Hagyományosan a begóniát használják fel erre: ez a belga virágkertészet egyik fő büszkesége, amelyből évente mintegy 60 millió szálat nevelnek az országban. 
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását