2024. április 30. - Katalin, Kitti

Kudarc az ENSZ megoldási kísérlete

A világ vezetői elszalasztottak egy óriási lehetőséget, hogy megoldást találjanak a globális menekültválságra – jelentette ki az Amnesty International miután kiderült, hogy az ENSZ új menekültügyi alkuja távolról sem váltja be a hozzá fűzött reményeket.
2016. augusztus 7. vasárnap 10:38 - HírExtra

Késő éjjel az ENSZ tagállamok New York-i találkozójuk során véglegesítették a szeptember 19-i menekült csúcs során elfogadandó, rettenetesen felvizezett záródokumentumot. A Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár által előterjesztett Globális Szerződés végül nem került bele a dokumentumba, és így már nem is fognak róla 2018 előtt tárgyalni.

„70 éve ez a legsúlyosabb menekültválság a világon, a világ vezetői mégsem érezték át a felelősségüket.” - mondta Charlotte Philips, az Amnesty International menekültek és migránsok jogaival foglalkozó tanácsadója.

„A menekültügyi csúcstalálkozó egy történelmi lehetőség lett volna, hogy a régóta vár nemzetközi megoldás végre megszülessen a menekültválságra. Ehelyett az államok inkább 2018-ra halasztották a döntést. A halogatásukkal a tengerbe fulladóktól és a táborokban szenvedőktől vették a reményt.

„De ezzel a kormányok nem bújhatnak ki a felelősség alól. Nem folytathatják tovább eddigi politikájukat, hogy nem segítenek a háborúk és üldöztetések elől menekülőknek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását