2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Súlyos gondok a szemétszállításnál

Az MSZP a hulladékgazdálkodás problémáinak megoldását sürgeti a kormánynál.
2016. augusztus 5. péntek 13:30 - HírExtra

 

    Heringes Anita, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: ha a helyi szemétszállítók úgy végeznék a munkájukat, mint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt., akkor az egész ország "szemétben állna".

    Értékelése szerint a számlázás, szállítás, díjbeszedés és kintlévőség-kezelés feladatait eddig is megoldották a többségében önkormányzati tulajdonú nonprofit cégek, a "vízfej" - ahol 58 ember dolgozik 23 millió forint bérköltséggel - pedig csak pénzt visz el.

    A szocialista politikus szerint az ország keleti részében 50 százalékos, nyugaton 80-90 százalékos a fizetési hajlandóság, azonban ha szeptemberben hathavi számlát kap kézhez a lakosság, akkor még többen nem tudnak majd fizetni.

    A helyzetet a kormány felelősségének nevezte és szóvá tette, hogy a zrt. áprilisban kiírt közbeszerzési eljárásának még nincs eredménye. Ha a lakosság augusztusban mégis számlát kap, akkor az azt jelzi, hogy előre tudták, ki nyeri a pályázatot - tette hozzá.

    Heringes Anita egyúttal bírálta, hogy ha nem folynak be a szolgáltatási díjak, akkor a szállító cégek sem tudják fizetni a munkát elvégző alkalmazottjaikat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását