2024. április 19. - Emma

Gospel fesztivál!

A XVI. Nemzetközi Gospel Fesztivál idén június 18-án, szombaton, 15 órától várja a műfaj rajongóit Solymárra.
2016. június 16. csütörtök 09:12 - HírExtra
 A helyszín új, nem a hosszú éveken át megszokott PEMŰ Sportcsarnok, hanem a nagyközség főterén, a Templom téren található Apáczai Csere János Művelődési Ház hangulatos szabadtéri színpada, rossz idő esetén pedig színházterme, amely különleges zenei események, koncertek legendás helyszíne is egyben. Így idősebbek és fiatalok, családok akár gyerekkel együtt, kötetlenebbül élvezhetik a műsort, hiszen nincsenek több órára ülőhelyhez kötve.

A fesztivál programja ez alkalommal is szolgál újdonságokkal. A visszatérő ismert hazai és külföldi gospel előadók mellett idén először egy felvidéki együttessel, a Fülekről érkező Angels-szel is találkozhatnak a fesztiválozók, a másik közkedvelt határontúli verséneklő csapat, a Magyar Örökség Díjas Credo mellett.

Nagy várakozással tekintünk a két gyerekkórus produkciójára, a már ismert, budapesti általános iskolásokból álló Csillag Kórus műsorára, és a több gyermekotthon jó hangú énekeseiből összeválogatott Lélekzuhany Gospel Kórus lemezbemutató koncertjére. Sztárvendégeink Olaszországból érkeznek, annak is legdélebbi csücskéből, Lecceből, a nagyszerű Tyna Maria Casalini és a Just4Jesus. A Bolyki név szorosan összekapcsolódik a fesztivál történetével, hiszen mind a kvartett, mind pedig a nagykórus állandó fellépői a solymári gospel rangadóknak. Hitvalló hírességekkel is lesz mód személyes találkozóra, Petrás Mária és dr. Csókay András professzor úr személyében. Nem utolsó sorban jó hír, hogy ingyen látogatható a fesztivál, továbbá, hogy sokak számára könnyebben elérhető a mostani helyszín, így nem kell a késő esti hazajutási lehetőség miatt aggódnia senkinek. (A Templom téren található a 64-es kék busz végállomása) A műfaj kedvelőinek tehát érdemes megjegyezni ezeket az újdonságokat, nehogy elszalasszák az eseményt!

Az idei fesztivál immár a 16. a sorban. Az ötlet Jeney Erzsébet, a Magyar Rádió programszerkesztője, és az egykori solymári plébános, Illéssy Mátyás atya fejében fogalmazódott meg, 2000-ben. Erzsébet saját gospel műsort vezetett, ”Matyi atya” kezdeményezésére pedig ifjúsági gospel kórus működött Solymáron. A közös gondolat a zene szeretetén, a műfaj evangelizáló hatásán túl, egy új, értékes szórakozási lehetőség megteremtése volt, ami a fiatalokat is megszólítja.

Az elmúlt években rengetegen megfordultak a fesztivál színpadán, a hazai előadók színe-java, és külföldi énekesek, kórusok Hollandiától, Svédországon és az USA-n át egészen Dél-Afrikáig. Ez a harmadik alkalom, hogy Varga Zsolt, az Apáczai Csere János Művelődési Ház igazgatója, és csapata is osztozik a szervezés munkálataiban.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását