2024. április 26. - Ervin
Az unió csalás elleni hivatalának vizsgálatát kéri a Mészáros Lőrinc-féle ivóvízberuházás miatt a DK. A kormányközeli cégekre szabott építőipari pályázatok miatt pedig az Együtt kezdeményez eljárást az OLAF-nál.
2016. március 21. hétfő 17:33 - HírExtra

Az unió csalás elleni hivatalához fordul az egyik baloldali kis párt - az uniós építőipari tenderek kiírása miatt. Az Együtt elnökségi tagja, Berkecz Balázs szerint a Fidesz arra készül, hogy egyszerre 420 milliárd forintnyi munkát juttat közpénzből kormány közeli vállalkozóknak.

A HVG írt arról a múlt héten, hogy a fejlesztési tárca úgy hirdetett meg uniós támogatású építőipari munkát, hogy a kiírásban három évre visszamenőleg húszmilliárdos forgalmat kér.

A követelményeknek a portál szerint csak az olyan közbeszerzésekkel jól ellátott cégek tudnak megfelelni, mint például a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Mészáros és Mészáros Kft., valamint a Duna Aszfalt Kft., amely az egyik szponzora a felcsúti Puskás Akadémiának.

Gyurcsányék ezt vizsgáltatnák ki

A Demokratikus Koalíció a Békés megyei ivóvíz-beruházást vizsgáltatná ki az európai csalás elleni hivatallal. Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége tavaly konzorciumi tagként nyerte el a 26 milliárd forintos munkát, amelyet tavaly ősszel kellett volna befejeznie. Varjú László azt mondta: fényképekkel tudják dokumentálni, hogy a munkával még mindig nem végeztek. A politikus szerint az ügyben Lázár János felelőssége is felmerül. A DK szerint ugyanis ha a kancelláriaminiszter készre jelentett Brüsszelnek egy el nem végzett munkát, akkor az igazolások kiadásával feltehetőleg okirat-hamisítást követtek el.

„Vélhetőleg – és Lázár Jánosnak erről nyilatkoznia kell – december 31-ig ezt a projektet készre kellett jelenteni az Európai Uniónak, különben 33 milliárdhoz nem jutnak hozzá” – mondta Varjú László, a Demokratikus Koalíció elnöke.

Forrás: NT/Hirtv.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását