2024. március 29. - Auguszta

Tarlós holnap leül a kórházvezérekkel

Tarlós István főpolgármester kedden találkozik a fővárosi kórházak vezetőivel - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója.
2011. február 7. hétfő 15:21 - HírExtra
"A találkozó nem a sajtó számára szerveződött" - írta a közleményben a kommunikációs igazgató, hozzátéve, "mivel a budapesti egészségügy fontos strukturális kérdései még eldöntésre várnak, így felelőtlenség volna bármit előre jelezni". Közleménye szerint "tény, hogy több kórházban belátható időn belül lejár a vezetők mandátuma, de egyelőre mindenki a helyén marad. Az új kórházigazgatói pályázatok kiírásakor pedig mindenki, így a jelenlegi kórházvezetők is pályázhatnak".

Az Index múlt kedden közölte: információi szerint "a fővárosi kórházigazgatók egymásnak adták a kilincset az egészségügyi főpolgármester-helyettesnél, aki sorban rugdosta ki őket". Az akkor Újvidéken tartózkodó Tarlós István azonban még aznap leállíttatta Szentes Tamás egészségügyért és szociális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes kórházigazgatókkal folytatott tárgyalásait.

Másnap, szerdán Tarlós István Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkárral tartott sajtótájékoztatót, ahol azt mondta, egységesen "állami gondozás alá kell venni" a fővárosi kórházakat, a 12 egészségügyi intézmény átadásához azonban még a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyása és kormányzati döntés is szükséges.

A főpolgármester közölte azt is, hogy Szentes Tamás a helyén marad, "nem lesz kirúgva", és azok a kórházvezetők is a helyükön maradnak - tette hozzá -, akiknek felmondását Szentes kedden kezdeményezte. A kórházvezetői kinevezésekkel kapcsolatban jelezte azt is: a személyi kérdések akkor dőlnek el, ha már megszületett a döntés arról, hogy a kórházak állami gondozás alá kerülnek, vagy önkormányzati keretek között maradnak.

A Népszava múlt pénteken azt közölte, információi szerint "a jól megszervezett színjátékot háború és valódi leváltások követik majd." A lap pontosan meg nem nevezett forrásokra azt közölte: Tarlós István ugyan többször is hangsúlyozottan kijelentette, "nem lesznek kirúgva a kórházvezetők", ennek ellenére - mint fogalmaztak - "arról hallani, hosszú távon nincs maradásuk, legfeljebb néhányan maradhatnak nyugdíjas szakértőként".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását