2024. április 28. - Valéria

Az RMDSZ segít a magyar választásokban

Jövő hétfőtől a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) háromszéki városi irodáiban is segítséget nyújtanak azoknak az újdonsült magyar állampolgároknak, akik fel szeretnének iratkozni a magyarországi országgyűlési választások választói névjegyzékébe - közölte csütörtökön az RMDSZ háromszéki szervezete.
2014. január 9. csütörtök 16:44 - HírExtra
A segítségnyújtásról Tamás Sándor, az RMDSZ háromszéki szervezetének elnöke számolt be egy csütörtöki sepsiszentgyörgyi sajtóbeszélgetésen, amelyen Hidvéghi Balázs fideszes képviselő, az Országgyűlés Nemzeti Összetartozás Bizottságának alelnöke, Zsigmond Barna Pál, Magyarország csíkszeredai főkonzulja, és Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere is részt vett.

Tamás Sándor elmondta, hogy az RMDSZ sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, kovásznai és baróti irodáiba várják azokat a magyar állampolgárokat, akik segítséget igényelnek a regisztrációhoz, de az RMDSZ irodáinak a munkatársai kérésre vidéki településekre is kiszállnak.

Hidvéghi Balázs a sajtóbeszélgetésen elmondta, a választásokon való részvétel az összetartozás kifejezése, az egymásért viselt felelősség vállalása. "Az idén választandó országgyűlés valóban nemzetgyűlés tud lenni, hiszen a határon túli magyaroknak is lehetőségük adódik, hogy beleszóljanak abba a fontos döntésbe, hogy merre menjen Magyarország hajója" - idézte az RMDSZ közleménye a képviselőt. Hidvéghi elmondta: a magyarországi választói névjegyzékbe immár több mint százezer határon túli állampolgár kérte felvételét.

Antal Árpád többek között arról beszélt, hogy az erdélyi magyarok a romániai és a magyarországi parlamenti választáson is szavazati joggal rendelkeznek, ezáltal is híd szerepet tölthetnek be Románia és Magyarország között.

Kelemen Hunor, az RMDSZ országos elnöke az elmúlt hónapokban többször is kifejtette, hogy az erdélyi magyaroknak minél nagyobb számban kell élniük a magyarországi választójoggal, és az RMDSZ kész segítséget nyújtani a regisztráció folyamatában. Álláspontját az RMDSZ döntéshozó testületének (SZKT) novemberi marosvásárhelyi ülésén élesen bírálta Markó Béla, az RMDSZ volt elnöke, aki szerint az RMDSZ-re nem hárul feladat ebben a folyamatban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását