2024. április 28. - Valéria

ÁSZ: az LMP megsértette a számviteli fegyelmet

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) jelzéssel fordult a Fővárosi Főügyészséghez, miután meghiúsult a szervezet LMP-nél indított két évenkénti kötelező ellenőrzése az ellenzéki párt teljes számviteli fegyelemsértése miatt.
2014. január 9. csütörtök 12:53 - HírExtra
Ezt Elek János, az ÁSZ főtitkára és Brebán Andrea felügyeleti vezető jelentette be csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatón.

A számvevőszék a parlamenti frakcióval rendelkező három ellenzéki párt 2011-2012-es gazdálkodását ellenőrizte. A vizsgálatot végzők szerint az MSZP beszámolói megbízható és valós képet mutatnak a párt gazdálkodásáról, szemben a Jobbikéval, ahol a számviteli bizonylatok, nyilvántartások nem támasztották alá a beszámolót.

Az ÁSZ a legsúlyosabb hiányosságokat az LMP-nél tárta fel, ahol a hiányzó bizonylatok és pártszabályzatok miatt nem is tudták elvégezni az ellenőrzést. A számvevőszék jelzése alapján itt a Fővárosi Főügyészség folytatja a vizsgálatot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását