2021. október 24. - Salamon

NER-lovag a felszámolók élén

Tompos Márton, a Momentum szóvivője és KorrupcióVadász munkacsoportjának vezetője, a Facebookon számolt be arról, hogy a hozzá eljutott információk szerint egyedüli indulóként Nagy Lászlót választotta új elnökének a Felszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesülete (FOE).
2021. október 8. péntek 09:23 - HírExtra

 Nagy azzal került a médiába, hogy részt vett a Quaestor-vagyon felszámolásában, amelynek eredményeként a mátraházi Lifestyle Hotel Mátra és az egerszalóki Saliris Resort Spa Hotel is Mészáros Lőrinc érdekeltségébe került.

"Ezzel bezárult a kör: nem csak a 90 koncessziót nyert cég közül kapcsolódik 89 a Fidesz politikusaihoz és gazdasági embereihez, de most már az országos szövetség vezetése is" - írja Tompos Facebook-bejegyzésében.

A felszámolói piac egy nagyjából 3-6 milliárd értékű piac, melyen március 4-én jelentős változást hajtott végre a kormány. Ekkor hirdették ki ugyanis, mely cégek nyertek koncessziót, a jövőben kik tevékenykedhetnek egyáltalán a felszámoló piacon. “Egyfelől a felszámolás során értékesített vagyon nettó három százalékát a felszámolók kapják meg fizetség gyanánt. Másrészt pedig a szakértők arra számítanak, hogy a hitelmoratórium lejárta után nagy felszámolási hullám indulhat el.” - összegzi a Momentum politikusa.

Tompos korábban “A koronavírus vámszedői” című Facebook videósorozatban mutatta be, hogy hogyan nyerészkednek a fideszes oligarchák a felszámolói piacon. A négyrészes videósorozat első részét itt nézhetik meg, míg Tompos egy Excel táblázatot és egy céghálót is készített, melynek segítségével bárki utánanézhet a felszámolói piac szereplőinek és összefonódásainak.

“Már a gondolat is visszataszító, hogy a koronavírus következtében csődbe jutott cégeken is a fideszes oligarchák nyerészkednek. Ez nagyon jól mutatja, hogy az elmúlt évtizedben, ha bármilyen baja, vagy nyomora volt a magyar társadalomnak, abból a Fidesz igyekezett profitálni. Nem volt maszk: fideszes haverok hozták be és profitáltak rajta. Lélegeztetőgépre került egy rokonod? A fideszes haverok hozták a lélegeztetőgépet és profitáltak rajta. Kínai vakcinabeszerzés? A Fidesz profitált. És most ez! Bedől a céged és eltűnik a megélhetésed? Mint láthatjuk, itt is a Fidesz profitál.” - emelte ki akkor az első videójában a Momentum szóvivője.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását