2024. május 3. - Tímea, Irma

Semjén mégsem perel

Semjén Zsolt, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) elnöke mégsem perli be a Hír Televízióban tett kijelentése miatt Szakonyi Péter újságírót - erősítette meg az MTI-nek Népszavában szerdán megjelent információt a párt szóvivője.
2007. szeptember 19. szerda 17:08 - Hírextra

Halász Zsuzsa közölte: Semjén Zsolt azután állt el a pertől, miután Szakonyi Péter közölte: a televízióban saját véleményét tette közzé akkor, amikor véleményt mondott a KDNP elnökének parlamenti felszólalásáról. Véleményt pedig nem lehet perelni - mondta a szóvivő.

A döntés előzménye az - mondta Halász Zsuzsa -, hogy Semjén Zsolt jogi képviselője felszólította Szakonyi Pétert, mondja meg ,mivel támasztja alá a Hír Televízióban tett kijelentéseit. Az újságíró semmiféle konkrétumot nem tudott mondani, csupán azt, hogy saját véleményét fogalmazta meg - közölte a szóvivő.

Halász Zsuzsa azt is elmondta: a KDNP továbbra is úgy látja, hogy a Népszava hecckampányt folytat a párt ellen, ezért kérték a lap főszerkesztőjét, hogy tegye közzé a KDNP álláspontját a történtekről. Ezt a Népszava nem tette meg, ezért a sajtóban tették közzé levelüket, illetve a Németh Péter főszerkesztőtől kapott választ.

A szóvivő közölte: továbbra is fenntartják azt a véleményüket, hogy a Népszava "náci-bolsevik sajtógyakorlatot" folytat.

Semjén Zsolt, a KDNP elnök-frakcióvezetője az Országgyűlés őszi ülésszakának nyitó napján a miniszterelnök felszólalására reagálva beszédében azt a kérdést tette fel, hogy jó-e a magyar zsidóságnak, ha egy rossz politika "mintegy túszként löki maga elé a Schwarcz bácsit és a Weiss nénit".

Azt mondta, a II. világháború után a nyilasok a kommunista pártba léptek be. "Akkor a baloldal nem volt finnyás nyilas tekintetben" - jegyezte meg, hozzátéve: "nem mi államosítottuk a zsidó vagyont, hanem az önök valahanyadik elődje, a kommunista párt".

"És az SZDSZ-hez is hagy szóljak egy-két gondolat erejéig. A köztünk lévő legélesebb ellentét a drogliberalizáció kérdése, a melegházasság kérdése, az extrém szektáknak a problémája, az eutanáziának a kérdése. Ezek a kérdések, amelyek megkülönböztetik az SZDSZ-t az MSZP-től, ezeknek a kérdéseknek semmi köze nincs a zsidósághoz, és a velejéig aljas dolog mindezeket kapcsolatba hozni a zsidósággal. Sőt, hadd emlékeztessek arra, hogy mindez, a drogliberalizáció, egyneműek házassága, extrém szekták, eutanázia, ezek szöges ellentétei a mózesi törvénynek, szöges ellentétei a Tórának, szöges ellentétei az autentikus rabbinikus hagyománynak. Mózes mindezekért egyébként megkövezést írt elő" - fogalmazott.

Elmondta: "Van egy régi történet, amelyet nem árt manapság emlékezetünkbe idézni. A történet Scheiber Sándor főrabbi úrról szól, aki nagy tudós volt, igaz ember és jó magyar. Ő azt mondotta, hogy az Örökkévaló mentse meg a magyar zsidóságot attól a mentalitástól, amelyet az jellemez, hogy ha van konjunktúra, akkor van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz. Mindennek a megfontolását kérem izraelita honfitársainktól és minden jó szándékú magyar embertől".

Ezt követően Szakonyi Péter újságíró a Hír Televízió egyik műsorában kifejtette véleményét az elhangzottakról.

Halász Zsuzsa erre reagálva jelentette be szeptember 11-én, hogy Semjén Zsolt, a KDNP elnöke jó hírnév megsértése miatt pert indít egy újságíró ellen, aki antiszemitának bélyegezte egy hétfői televíziós műsorban. A szóvivő akkor úgy vélte, Semjén Zsolt hétfői napirend előtti felszólalását tudatosan félremagyarázták és félreértelmezték kormánypárti képviselők és a sajtó nyilvánossága is. A szóvivő azt mondta, mivel a KDNP nem lát más kiutat, a továbbiakban minden esetben bírósághoz fordul, ha képviselőit méltánytalan, megalapozatlan vád éri.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását