2024. április 27. - Zita

Bunyóznak a pártok

Nem sikerült megegyezniük az LMP-frakció megszűnése kapcsán megüresedő jegyzői és bizottsági pozíciók betöltéséről a Fidesz, a KDNP, az MSZP és a Jobbik képviselőinek a házbizottság csütörtöki ülésén, így ezekre Kövér László házelnöki jogkörében tesz javaslatot hétfőig - mondta a házbizottság ülését követően az Országgyűlés sajtófőnöke el az MTI-nek.
2013. február 21. csütörtök 14:46 - HírExtra
Szilágyi Zoltán hozzátette: Kövér László a jelölést megelőzően további egyeztetéseket tart a független képviselőkkel is, és az elnöki jelölést követően akár már jövő hétfőn szavazhatnak is az Országgyűlés új jegyzőjéről, valamint a bizottsági tisztviselőkről és tagokról.

A házbizottság ülését követően nyilvánosságra hozott napirendtervezet szerint a jövő héten kétnapos ülést tart az Országgyűlés. Hétfőn a napirend előtti felszólalások és az interpellációs időszakot követően lehet a titkos szavazás az új országgyűlési jegyző személyéről, majd kétoldalú egyezményekről döntenek a képviselők.

Ezt követően négy törvényjavaslathoz benyújtott módosító indítványokról szavaz a parlament: az önkormányzatok törvényességi felügyeletéről szóló, a választókerületek területi beosztását megváltoztató, valamint a jogi segítségnyújtásról szóló és a szellemi tulajdonról szóló javaslatokról. Ezután dönthetnek a képviselők az új bizottsági tisztségviselőkről és tagokról.

A határozathozatalokat követően többek között az alaptörvény negyedik módosításának, valamint a bírák nyugdíjkorhatáráról szóló törvényjavaslat részletes vitájával, valamint a médiatörvény módosításának általános vitájával zárul a hétfői ülésnap.

Kedden a határon túli magyarokra vonatkozó feladatokról szóló beszámoló, valamint a szociális közműszolgáltatás kialakításáról szóló törvényjavaslatok általános vitájával folytatja a munkát az Országgyűlés. Az utolsó napirendi pont pedig a Malév és a Budapest Airport privatizációját vizsgáló bizottság jelentésének megtárgyalása lesz.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását