2024. április 27. - Zita

Vagyonvédelmi cég után nyomoz az NNI

Az UD Vagyonvédelmi Zrt. vezetőjénél tartott házkutatást szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI); magántitok megsértésének gyanújával nyomoznak, de államtitoknak minősülő információk is eljuthattak a céghez - értesült a pénteki Népszabadság.
2008. szeptember 12. péntek 06:40 - Hírextra
A lap ismerteti: hivatalos források egyelőre nem nyilatkoznak arról, milyen összefüggés van az Origo által üzemeltetett Freemail levelezőrendszer ellen közelmúltban végrehajtott hackertámadás, illetve a rendőrség közleménye szerint "egy neves vagyonvédelmi cég" több vezetőjénél és irodájában tartott szerdai házkutatás között. Számos jel utal azonban arra, hogy az adatlopás és egy meg nem nevezett vagyonvédelmi cég szervereinek lefoglalása ok-okozati összefüggésben állnak egymással.

Az NNI közleménye szerint a rendőrség magántitok jogosulatlan megszerzése és más bűncselekmények miatt nyomoz. A Népszabadság hivatalos forrásokból pedig úgy értesült, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) hónapokkal ezelőtt figyelt fel egy vagyonvédelmi cégre, amely "saját titkos hálózatot hozott létre bizonyos információk gyűjtésére".

A hálózat törvénytelen eszközökkel megszerzett információi között a lap szerint azonban nemcsak magántitkok, hanem államtitoknak minősüli információk is voltak. Ez utóbbiakról azonban a rendőrségi közlemény nem tesz említést.

A Népszabadság úgy tudja: a "saját titkos hálózat" létrehozása lényegében nem jelent mást, mint hogy feltörték a Freemail levelezőrendszert és feltérképezték az onnan jogosulatlanul megszerzett sok ezernyi postafiók tulajdonosának kapcsolatrendszerét. Egyes hírforrások szerint telefon-híváslistákhoz is hozzájutották.

A napilap szerette volna megkérdezni a vagyonvédelmi kht. egyik vezetőjét a történtekről, aki a munkatársuknak azt üzente: "már úgyis eldöntötték, mit kell írni, ezért nem nyilatkozom".
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását