2024. április 28. - Valéria

Minden más lett

Párbeszéd Magyarországért frakcióra változott a fővárosi LMP-frakció neve - közölte Kaltenbach Jenő frakcióvezető szerdán az MTI-vel.
2013. február 6. szerda 15:47 - HírExtra
A háromtagú frakció személyi összetétele nem változik. Kaltenbach Jenő jelezte: a névváltoztatásról szerdán levélben tájékoztatta Tarlós István főpolgármestert is, a Fővárosi Közgyűlés Szervezeti és Működési Szabályzatára hivatkozva.

Az LMP január végi kongresszusa után a Párbeszéd Magyarországért Platform tagjai sajtótájékoztatón jelentették be, hogy kilépnek és új pártot alapítanak. A platform képviselői - amelyhez nyolc országgyűlési és a három fővárosi képviselő is tartozik - hangsúlyozták, hogy szeretnék, ha egyben maradna a parlamenti frakció, ezért tárgyalásokat kezdenek az LMP-ben maradtakkal. Somfai Ágnes, a Fővárosi Közgyűlés képviselője akkor azt mondta az MTI-nek, hogy miután a budapesti frakció mindhárom tagja a platform alapítója, ezért ők is kilépnek az LMP-ből, és csatlakoznak az új párthoz.

Jávor Benedek, a platform egyik alapítója vasárnap bejelentette: a platform Párbeszéd Magyarországért Pártra változtatja a nevét, és hamarosan hivatalosan is párttá alakul.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását