2024. március 29. - Auguszta

Az autójavítókat támogatják

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) 11 tagvállalata, 16 autómárka képviselője akciót indított, hogy segítse a legális gépjárműjavítói tevékenység piaci pozícióját a feketeműhelyekkel szemben, egyben tudatosítsa az üzemeltetői felelősséget.
2012. október 16. kedd 13:31 - HírExtra
Az egyesület keddi közleményében hangsúlyozza: a márkaszervizek gyárilag rögzített normaidőkkel, azaz óradíjkorláttal, gyári szerszámokkal, műszerekkel, naprakészen frissített szoftverekkel, a gyár által kiképzett szerelőkkel olyan javítási minőséget garantálnak, amely a gépkocsi korának és futásteljesítményének megfelelő eredeti állapot helyreállítását jelenti.

A közlemény rámutat: a márkaszerviz által kiadott részletes számla egyben az elvégzett munka és a beépített alkatrészek garanciáját is megtestesíti. A gyári javítási technológia és alkatrészek garantálják, hogy a gépjármű a közlekedésben biztonsággal vehet részt.

Az egyesület közleményében felhívja a figyelmet, hogy ha a balesetet műszaki hiba okozta, akkor a balesetet okozó jármű vezetője az elsődlegesen felelős, akár büntetőjogilag is. Ha ezt a felelősséget nem akarja viselni, akkor a gépjárművet - különösen a világítási rendszerét, futóművét, fék- és kormányrendszerét - mindig olyan műhelyben kell javíttatni, amely bizonyosan rendelkezik a megfelelő szakmai tudással, szerszámokkal, műszerekkel és alkatrészforrással, s az elvégzett munkáról és a beépített alkatrészekről részletes számlát ad - hangsúlyozza az MGE.

Az egyesület szerint tévhit, hogy a márkaszervizek minden esetben drágán, a független szervizeknél nem jobb minőségben dolgoznak. Ugyanakkor sajnálatos - jegyzi meg az MGE -, hogy a márkaszervizekből kiesett munka nem a legális független szervizekhez, hanem a feketeműhelyekbe áramlott.

Az egyesület tájékoztatása szerint az Európai Unió közútjain évente mintegy 2.000 ember szenved halálos balesetet a gépjármű műszaki hibája miatt, és 128.000 ember súlyosan megsérül ugyanebből az okból. Magyarországon évente az utakon mintegy 70 ember hal meg, és 5.000 ember szenved súlyos sérüléssel járó balesetet a gépjármű műszaki hibája miatt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását