2024. április 19. - Emma

Ecostat: gyorsuló bűvülés várható

Idén a GDP éves átlagban 2,5-2,7 százalékkal bővülhet, míg jövőre 3,2 százalékkal - közölte az Ecostat kutatóintézet igazgatója.
2008. június 24. kedd 12:04 - Hírextra
A gazdaság növekedésében ütemváltás, gyorsuló bővülés várható az idén a második félévben az Ecostat kutatóintézet szerint, úgy vélik az idén a GDP éves átlagban 2,5-2,7 százalékkal bővülhet, míg jövőre 3,2 százalékkal.

Belyó Pál, az intézet igazgatója sajtótájékoztatón kedden Budapesten elmondta: a jegybanki alapkamat további emelésére az idén már nem számítanak, csökkentése azonban elképzelhető, az év végéig 8 százalékra.

Zádor Márta főigazgató-helyettes növekedési szempontból bölcsnek nevezte a monetáris tanács hétfői, az alapkamat szinten tartására vonatkozó döntését. Arra hívta fel a figyelmet, hogy túlszigorított monetáris politika mellett nem lehet még alacsony növekedési ütemet sem fenntartani. Nem véletlen, hogy az Európai Központi Bank (EKB) sem határozta még el magát a szigorítás mellett - tette hozzá.
Forrás: hirado.hu
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását