2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Tarlós kirúgta a temető igazgatóját

Felfüggesztette hivatalából a Budapesti Temetkezési Intézet (BTI) vezérigazgatóját, Horváth Józsefet a főpolgármester hétfőn.
2012. szeptember 24. hétfő 14:30 - HírExtra
Tarlós István a vezérigazgatónak címzett, MTI-hez eljuttatott levelében azt írta: külföldi útjáról hazatérve megdöbbenéssel értesült a Fiumei úti sírkertben történt "közbotrányt okozó skandalumról".

Hozzátette: a helyzet tisztázásáig felfüggeszti Horváth Józsefet, helyettesítéséről pedig a társaság belső szabályzata alapján gondoskodik. A Jobbik két országgyűlési képviselője pénteken szólította fel a kormányt, hogy azonnali hatállyal indítson vizsgálatot a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben tapasztalható állapotok kivizsgálására és a felelősök megtalálására, szerintük ugyanis Magyarország nemzeti nagyjainak és közéleti hőseinek síremlékeit a kiürítés és az újraértékesítés veszélye fenyegeti.

Staudt Gábor és Szilágyi György ismertette, hogy a temetőben "nemzeti nagyjaink és közéleti hőseink" sírjaira cetliket ragasztottak, amelyeken felhívják a hozzátartozók figyelmét, hogy lejártak a sírhelyek, a temetőben található hirdetmények szerint pedig azokat a sírhelyeket, amelyeket nem váltanak meg ismét, az igazgatóság kiüríti és újraértékesíti. Staudt Gábor példaként említette, hogy több volt főpolgármester, egyéb városvezető, művész, valamint katolikus egyházi vezető síremlékére is ilyen cédulákat tettek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását