2024. március 29. - Auguszta

Andor: Pozitív elgondolás a munkahelyvédelem

Az Európai Bizottság foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa szerint vannak előremutató elemek a kormány munkahelyvédelmi akciótervében, így az esélyek kiegyenlítésére is lehet pozitív hatása.
2012. augusztus 31. péntek 08:53 - HírExtra
Andor László pénteken a TV2 Mokka című műsorában azt mondta: az Európai Bizottság legalább két éve hangoztatja, hogy a munkát terhelő adókat, járulékokat kellene csökkenteni. "Az, hogy erre most van egy célzott elgondolás, az pozitív" - szögezte le.

Andor László szerint depressziós időszakban, elhúzódó válságban, amikor sokan kiszorulnak a munkaerőpiacról, a közmunka egy lehetséges eszköz. Hozzátette: vigyázni kell arra, hogy a munkanélküliből közfoglalkoztatottá váltak helyzete javuljon, lehessen érezni, hogy ez egy előrelépés az egyén számára, országos szinten pedig legyen egy stratégia, amely középtávon nem növeli, hanem éppen csökkenti a közmunkások számát.

"Kell, hogy legyen egy kivezető út mindenki számára" - fogalmazott.

Az E.ON gázüzletágának megvásárlásáról az uniós biztos azt mondta: nagyon felelősségteljes és nehéz döntés, hogy az állam mibe fektet, hogy hol terjeszti ki tulajdonlását. Mint mondta, a rendszerváltás első 20 éve nem mindenben hozta azt, amit az emberek vártak, az egyik ilyen vitatott döntés az energiaszektor privatizálása volt a '90-es évek derekán.

Andor László azt mondta: nem tapasztalta, hogy Brüsszelben foglalkoztak volna az E.ON megvásárlásának kérdésével. Az ügylet fedezetét érintő kérdésre azt mondta: "valószínűleg sok más fontosabb teendője lenne a kormánynak, ahhoz képest, hogy az állami tulajdont próbálja kiterjeszteni akár az energiaszektorban".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását