2024. április 24. - György

MSZP: a gazdagok gyarapodnak ismét

Az MSZP szerint az Országos Érdekegyeztető Tanácson (OÉT) aláírt bérmegállapodással ismét vesztettek az alacsony keresetűek, a gazdagok pedig gyarapodnak.
2010. december 3. péntek 13:53 - HírExtra
A szocialista párt pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint az Orbán-kormány részéről várhatóan folytatódik ez a tendencia az elkövetkező években. "Ilyen ez az orbáni forradalom" - fogalmaztak.

"Az MSZP elfogadhatatlannak tartja, hogy az alacsony-, átlagos- és közepes keresetűeken, azaz a lakosság 88,2 százalékán akarja a kormány beszedni azt a sápot, mellyel a gazdagokat akarja megajándékozni" - olvasható Török Zsolt szóvivő közleményben.

Az ellenzéki párt szerint a kormány a mostani minimálbér-emeléssel mindössze azt érte el, hogy a bruttó 350 ezer forint alatt keresők csak néhány száz, esetleg ezer forinttal visznek többet haza jövőre, ami egyértelmű reálbércsökkenést jelent. "Mindeközben a kormány tagjai – akik bruttó 350 ezer forintnál jóval többet keresnek – havonta többszázezer forinttal gazdagodnak" - hangsúlyozták.
A közlemény szerint a szakszervezeti vezetők nem akarták megakadályozni a sikeres bérmegállapodást, így végül megszületett az egyezség.

Az MSZP viszont felhívja a figyelmet, hogy az érdekképviseletek "a bértárgyalások során hangsúlyozták, ha a kormány nem nyúlt volna hozzá az adótáblához, a 4-6 százalékos bruttó emeléssel a dolgozók többsége jól járt volna, a reálkeresetek emelkedtek volna".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását