2024. május 4. - Mónika, Flórián

Kóka a Nabuccot erőlteti

A házbizottság hétfői rendkívüli ülésén nem támogatta sem az SZDSZ, sem a Fidesz Nabucco-projekt támogatására vonatkozó határozati javaslatának soron kívüli napirendre tűzését. A szabad demokraták tovább folytatják a tárgyalásokat, hogy a jövő héten terít
2008. március 4. kedd 07:18 - Hírextra
A liberális pártelnök elmondta: nem volt meg az ötpárti egyetértés, és bár az SZDSZ a Fidesz javaslatát is támogatta, az sem kapta meg a szükséges többséget. Annak érdekében, hogy a határozati javaslatot az Országgyűlés a jövő héten tárgysorozatba és napirendre vehesse, Kóka János szerdára össze szeretne hívni egy ötpárti egyeztetést, ahol megállapodhatnának annak szövegében.

Kóka János azt mondta, az MSZP-vel arról már sikerült megegyezniük, hogy a szocialisták is támogatják a Nabucco-projekt haladását nyomon követő eseti bizottság felállítását.

Az SZDSZ elnöke hétfő délelőtti sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy a liberális frakció határozati javaslatot nyújtott be arról: az Országgyűlés az ország energiaellátásának biztosítása, az egyoldalú energiafüggőség elkerülése érdekében alapvetőnek és stratégiai fontosságúnak tartja az Európai Unió által szorgalmazott Nabucco-földgázvezeték megépítését.

A liberális párt egy másik határozati javaslatában olyan eseti bizottság létrehozatalát indítványozta, amely segítené a földgázvezeték előkészítését és megvalósítását. A bizottságban fele-fele arányban képviseltetné magát a kormányoldal és az ellenzék.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását