2024. április 27. - Zita

Várhegyi Lászlót jelölték fővárosi képviselőnek

Várhegyi Lászlót javasolta pénteken az SZDSZ budapesti választmánya Molnár István utódjául a Fővárosi Közgyűlés tagjának - tudta meg az MTI a testület tagjaitól.
2008. szeptember 26. péntek 18:13 - Hírextra
Molnár István a közgyűlés csütörtöki ülésén jelentette be, hogy lemond fővárosi képviselői mandátumáról, mivel nem tudja összeegyeztetni a VII. kerületi és a fővárosi mandátumát.
John Emese, az SZDSZ fővárosi frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, hogy Ikvai-Szabó Imre főpolgármester-helyettes javasolta a párt budapesti elnökségének Várhegyi Lászlót, aki a közgyűlés pénzügyi bizottságának külsős tagja, alelnöke.

A frakcióvezető tájékoztatása szerint a budapesti választmány ajánlási jellegű javaslata jövő héten a párt országos ügyvivői testülete elé kerül jóváhagyásra, döntésre. Ezt követően a Fővárosi Választási Bizottsághoz fordulnak a mandátum igazolásáért, kiadásáért.

A Fővárosi Közgyűlés SZDSZ-frakciójának új, tizedik tagja a közgyűlés következő ülésén teszi le esküjét, s ezzel ismét egyfős többsége lesz a testületben az MSZP-SZDSZ-koalíciónak.
A választmányi tagok az MTI-nek elmondták azt is, hogy a megüresedett mandátumért elindul Csécsei Béla VIII. kerületi polgármester, országgyűlési képviselő.

 A választmány 47 jelen lévő tagjából 32-en Várhegyi Lászlóra, 14-en Csécsei Bélára voksoltak, egy szavazat érvénytelen volt. A választmányi tagok szerint a szavazás eredményében döntő szerepe volt annak, hogy Molnár István a kerületi és a fővárosi képviselői eskü összeegyeztethetetlenségére hivatkozva mondott le.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását