2024. március 29. - Auguszta

Majmoljuk az USA-t, vagy ő minket?

Egybeesik az amerikai republikánusoknak és a magyar kormánynak az adósság- és a foglalkoztatási problémára adott válasza - összegezte telefonon az MTI-nek a Republikánus Párt helyi idő szerint csütörtök éjjel véget ért, tampai elnökjelölt-állító konvenciójának tapasztalatait Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár.
2012. augusztus 31. péntek 08:55 - HírExtra
Mint mondta, Mitt Romney beszéde azt jelezte: az amerikai elnökválasztási kampányt, ahogyan eddig is, a jövőben is a gazdaságpolitikai kérdések uralják majd. Az államtitkár szerint az Egyesült Államok előtt két nagy kihívás áll, az egyik a 16 milliárd dolláros államadósság kezelése, a másik pedig a 23 millió munkanélküli nehéz helyzetének megoldása.

"A konvención elhangzott beszédek, beleértve Mitt Romney beszédét, arra világítottak rá, hogy az amerikai republikánusok válasza az adósság- és a foglalkoztatási problémára egybeesik a magyar kormány gazdaságpolitikájával" - jelentette ki Szijjártó Péter.

"Az amerikai republikánusok úgy gondolják, hogy a középosztály támogatásával - ezt az adórendszeren keresztül kívánják elérni -, valamint egy ambiciózus munkahelyteremtő programmal lehet megtalálni a választ az Egyesült Államok előtt álló kihívásokra" - mondta az államtitkár.
"Az adórendszer átszervezését úgy akarják megvalósítani, hogy a középpontban a középosztály támogatása legyen, és 12 millió új munkahelyet szeretnének létrehozni. Ez nagyratörő cél, ennek érdekében egyszerűsítik az adórendszert, átalakítják a szabályozást, és visszaszorítják a bürokráciát. Ez alapján tehát tanulságként levonható, hogy az amerikai republikánusok válasza az ország előtt álló legnagyobb problémákra egybeesik a magyar kormány gazdaságpolitikai irányvonalával" - hangsúlyozta Szijjártó Péter.

Kitért arra, hogy az adósság lefaragása és a hiány csökkentése is fontos ígérete volt Mitt Romney-nak, valamint az is, hogy a munka és érdem alapján való előrejutás lesz a jövő záloga, nem pedig a kiváltságok; az Egyesült Államok így szeretné megerősíteni versenyképességét.
"Fontos gondolat volt még Magyarország szempontjából az is, hogy a republikánusok, amennyiben megnyerik a választást, nagyobb figyelmet szeretnének fordítani a szövetségesekre és a barátokra" - nyilatkozott Szijjártó Péter.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását