2020. október 21. - Orsolya

Az a nagy Rubik-kocka egy múzeum

Az elmúlt 1100 év magyar szellemi teljesítményét bemutató, Rubik-kockát formázó múzeum épülhet a budapesti Rákóczi híd budai hídfőjénél.
2012. március 30. péntek 16:13 - HírExtra
Az építkezés 2014-ben kezdődhet, a kiállítóközpont pedig 2017-ben nyithatja meg kapuit - jelentette be Fürjes Balázs budapesti nagyberuházásokért felelős kormánybiztos pénteken a fővárosban, Orbán Viktor miniszterelnök, a feltaláló Rubik Ernő és Radnai Péter, a program ötletgazdája társaságában.

A bejelentésen a kormányfő hangsúlyozta: a Rubik-kocka a magyar szellem szimbólumának is tekinthető, a kormány pedig abban bízik, hogy az új, a világhírű találmányt idéző, a magyar szellemi teljesítményeket bemutató központ a XXI. századi magyar újjászületés szimbóluma lesz.

A magyarokban él egy elszigeteltség érzés - fogalmazott beszédében Orbán Viktor -, aminek leginkább a nyelvi elszigeteltség az oka. A magyarok ezért keresik azokat a lehetőségeket, amelyek alkalmával "torzítás nélkül" megoszthatják a világról vallott gondolataikat.

Ez lehet a magyarázata annak, hogy a világra szóló találmányok gazdáit Magyarországon különleges tisztelet övezi, mert egy-egy ilyen feltaláló "kiszabadít bennünket" a nyelvi elszigetelődésből - mondta.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását