2024. április 18. - Andrea, Ilma

A Microsoft zombik ellen harcol

Az egész világra kiterjedő hadművelet vette kezdetét a Microsoftnál több olyan zombi hálózat (botnet) felszámolására, amely felelős több száz millió dollár értékű lopásért.
2012. március 27. kedd 12:26 - HírExtra
Az amerikai informatikai cég pénzügyi szervezetekkel együttműködve dolgozik a Zeus nevű trójai faló támogatta botnetek megbénításán - írta internetes kiadásában a BBC brit közszolgálati adó, amely szerint a Microsoft az eddigi legátfogóbb akciót indította útjára a zombi hálózatok kiirtására.

"Kiberbűnözők több száz, a Zeus variánsait használó zombi hálózatot építettek ki" - jegyezte meg blogjában a Microsoft digitális bűnözést figyelő egységének egyik magas rangú képviselője, hozzátéve hogy a b71 nevű akció révén igyekeznek gátat szabni az eddig mintegy félmilliárd dollárnyi kárt okozó zombi hálózatoknak.

A Sophos Lab nevű biztonsági cég ugyanakkor arról számolt be, hogy a nagyszabású támadás ellenére nem lát "jelentős zavart" a zombi hálózatok tevékenységében.

A Microsoft becslései szerint világszerte 13 millió olyan számítógép van, amelyet megfertőzött a Zeus vagy annak egyik változata. A zombi hálózat olyan gépekből áll össze, amelyeket "eltérítettek", vagyis a hackerek illegális tevékenységre tudják használni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását