2024. május 7. - Gizella

Jobbik: tömeges kártérítési perek jöhetnek

A Jobbik szerint tömeges keresetindítására lesz lehetőségük a devizahiteleseknek azután, hogy a Békés Megyei Bíróság első fokon a kerestet benyújtó adósnak adott igazat a bankjával szemben - jelentette ki Z. Kárpát Dániel keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.
2012. február 7. kedd 12:24 - HírExtra
Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy a Banki Adósok Érdekvédelmi Szervezetének (BAÉSZ) elnöke, Kásler Árpád még tavaly december 8-án nyerte meg az első fokú pert az OTP Bankkal szemben. Az ítélet egyrészt kimondja, hogy kezelési költség és a hitellel kapcsolatban felmerülő adminisztrációért felszámított díj devizában történő meghatározása visszamenőlegesen is semmis, ahogyan az a szerződéses pont is, amelyik rögzíti, hogy a banknak joga van az általa megállapított deviza eladási árfolyamokon elszámolni ügyfele törlesztőrészleteit.

Az OTP már fellebbezett, az ügy a Szegedi Ítélőtábla elé kerül. Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: ha az ítélőtábla megerősíti a decemberi ítéletet, akkor tömeges keresetindítására lesz lehetőség, és minden érintett devizahiteles ügyfelet jóvátétel illethet meg a bankjától. A jobbikos politikus emlékeztetett arra is, hogy a most jogellenesnek ítélt két gyakorlattal a bankok több tízmilliárd forint extra haszonra tehettek szert az elmúlt években.

A Jobbik egyébként a pénzintézetek szerződéses gyakorlatának teljes körű felülvizsgálatát követeli, pont az ilyen visszaélések felderítése érdekében, valamint bátorítják a hasonló civil kezdeményezéseket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását