2024. május 12. - Pongrác

Változást akar a Munkáspárt

Szavazzanak a Munkáspártra - buzdította hallgatóságát Thürmer Gyula pártelnök szerdán Budapesten, a Magyar Kommunista Munkáspárt európai parlamenti (EP) választások előtt tartott kampányzáró rendezvényén.
2009. június 3. szerda 20:00 - HírExtra
"Magyarország gondjaira nem a jobboldal, a szélsőjobboldal a megoldás. Van kiút balra. A munkásnak, a dolgozónak pedig csak balra van kiút" - jelentette ki a politikus az Országház tőszomszédságában tartott kampányzárón.

Azt mondta, nem a baloldal, hanem a szocialista párt van bajban.

A Munkáspárt EP-listájának első négy helyezettje - élükön a pártelnökkel - a rendezvény végén a közeli Miniszterelnöki Hivatalba ment, ahol petíciót nyújtottak át a szociális juttatások megkurtítása ellen. Visszatérve hetven-nyolcvan fős hallgatóságához, Thürmer Gyula arról beszélt, hogy várják a kormány reakcióját, bár megjegyezte: "nem hisszük, persze, hogy érdemleges választ fognak adni".

"Változás kell. Baloldali változás" - jelentette ki beszédében többször is a pártelnök-listavezető, aki az MSZP-t azzal "vádolta", hogy szegénységbe taszította a lakosság nagy részét, és eladta az országot.

Példaként azt említette, hogy a két évtizeddel ezelőtti 1,7-ről hetven százalékra nőtt a bruttó hazai összterméken belül a multinacionális vállalatok aránya, miközben az unióban negyven százalék körüli ez a mutató.

A szocialisták szövetségeseként említett SZDSZ-t azért kárhoztatta Thürmer Gyula, mert "Magyarországra erőltette a legbecstelenebb tőkés politikát", miközben csak a pénz imádatával volt elfoglalva. "Bennük nincs elkötelezettség a nép iránt, nincs bennük emberszeretet, hiányzik a honszeretet" - jelentette ki.

A politikus pártja elvitathatatlan érdemeként említette a bérből és fizetésből élőkért való kiállás mellett a nemzeti elkötelezettséget, és a nemzeti baloldal pártjának nevezte az általa húsz éve vezetett szervezetet.

Mint mondta, a rendszerváltás következményeivel és a jelenlegi helyzettel elégedetlenek voksaira is számítanak, és akkor is folytatják harcukat, ha nem sikerül brüsszeli mandátumot nyerni. "Június 7. a Munkáspárt ünnepe lehet, a magyar munkás, a dolgozó sikere lehet" - tette hozzá.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását