2024. május 4. - Mónika, Flórián

Az MSZP sürgős változtatásokat szeretne

Az MSZP a kormányzati struktúra megváltoztatására, valamint ágazati reformokra szólította fel Orbán Viktor miniszterelnököt.
2012. január 21. szombat 16:21 - HírExtra
Józsa István, az ellenzéki párt gazdasági ügyekért felelős országgyűlési frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: amit Orbán Viktor „könnyedén beígért” Brüsszelben, azt „nem úszhatja meg”, Magyarország az eddig folytatott gazdaságpolitikával nem jutott előbbre. Ha a kormány nem változtat, akkor az történik, „amit eddig is láttunk, hogy az államcsőd szélén tántorog”.

Józsa István szavai szerint Magyarország már a jövő héttől „a Matolcsy utáni világban él”, de nem látszik, hogy ennek mi lesz a tartalma. Mint mondta, 2011 a csalódás éve volt, 2012 pedig félő, hogy az elszegényedésé lesz. Ennek elkerülésére a kormányzati struktúra megreformálását tartotta szükségesnek. Álláspontja szerint ugyanis nem szolgálja az ország érdekét, hogy nincs önálló pénzügyminisztérium és megszűnt a külgazdasági államtitkárság is.

Az MSZP-s politikus szólt arról is, hogy Magyarországnak - Európával karöltve - erős gazdasági kormányzásra van szüksége, valamint programra és ágazati reformokra. A frakcióvezető-helyettes kevésnek tartotta azokat a nyilatkozatokat, hogy Magyarország minden feltételt teljesít.

„Amit Orbán Viktor művelt Brüsszelben, az csak annyi, amikor a renitens diák nem vágja hozzá a táblatörlő szivacsot az osztályfőnökhöz” – fogalmazott Józsa István, megjegyezve, hogy ennél többre van szükség: „tele kell írni azt a táblát olyan programokkal, amelyekhez pénzt lehet kapni, amelyek a gazdaság növekedését szolgálják”.

Arról is beszélt, hogy ami ellen Orbán Viktor intenzíven fel tudott lépni az ellenzéki időszakban, azt most meg kell valósítania. Nem lehet pozitív változást várni az IMF-megállapodást követően sem, ha nincs előremutató gazdasági program, ebből azonban a mai napig semmi sem látszik – jegyezte meg a szocialista politikus.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását